SEO (Zoekmachine Optimalisatie)

Hoe krijg ik een featured snippet?

Hoe krijg ik een featured snippet?

Ieder bedrijf kan in een featured snippet verschijnen. Een featured snipet is een opsomming van een aantal zinnen dat verschijnt bovenin Google en jouw vraag beantwoord. Met zo’n snippet kun jij ervoor zorgen dat je veel verkeer trekt naar je website voor een bepaalde pagina. Je krijgt een featured snippet door duidelijk het antwoord op de betreffende vraag te geven. Er zijn geen garanties dat je er een krijgt, Google bepaald dit namelijk zelf aan de hand van een aantal criteria.

De 10 belangrijkste SEO trends voor 2021 op een rijtje

De 10 belangrijkste SEO trends voor 2021 op een rijtje

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een effectieve manier om bezoekers naar je website te trekken. SEO ontwikkelt voortdurend en het is een enorme uitdaging om op de hoogte te blijven van de laatste updates. Het kost veel tijd, maar dat is ook zeker de moeite, want ongeveer 70% tot 80% van de gebruikers concentreert zich uitsluitend op organische resultaten en negeert betaalde resultaten. Bovendien leidt ongeveer 28% van die zoekopdrachten tot conversies, wat resulteert in een aankoop.

De beste SEO-prestaties vereisen aandacht voor veel statistieken, waaronder verkeer, backlinks en sociale shares. In deze blog bespreken we de belangrijkste SEO-trends op het gebied van zoekmachineoptimalisatie waarop je kunt inspelen.

Waarom is een snelle laadtijd van een website zo belangrijk?

Waarom is een snelle laadtijd van een website zo belangrijk?

De snelheid van je website of webshop kan het maken of breken als het gaat om conversieratio’s, leads en het bieden van een positieve gebruikerservaring. Het trage internet met een ISDN verbinding is al lang verleden tijd en bezoekers zijn eraan gewend geraakt dat ze niet lang hoeven te wachten tot een website is geladen.

Als een website een trage laadtijd heeft is de kans groot dat de bezoeker direct de website verlaat en terug gaat naar Google om te zoeken naar een andere website die wel het antwoord op zijn vraag kan beantwoorden, zijn probleem kan oplossen of waar ze het gewenste artikel kunnen bestellen

14 Basis stappen om je website te optimaliseren voor SEO en EAT

14 Basis stappen om je website te optimaliseren voor SEO en EAT

Je hebt een website en wil deze goed laten scoren in zoekmachines zoals Google, maar hoe kan je dit met een aantal simpele stappen voor elkaar krijgen? In SEO land wordt veel gesproken over de E-A-T. Dit is onderdeel van de Guidelines van Google en wordt toegepast om de relevantie en kwaliteit van zoekresultaten te beoordelen. Waarom is E-A-T zo’n belangrijke ranking factor, en hoe pas jij dit toe op je website?