De financiële voordelen van het hebben van een goed ontworpen website

door | 20 januari 2023 | E-commerce, SEO (Zoekmachine Optimalisatie)

vnu m565 010 1

De wereld van online zaken doen wordt steeds belangrijker en een professioneel ontworpen website kan een cruciale rol spelen in het verhogen van de inkomsten van uw bedrijf. Een goede website zorgt voor een positieve eerste indruk bij bezoekers, helpt bij leadgeneratie en kan zelfs uw zoekmachine ranking verbeteren. In deze blog bespreken we hoe een goed ontworpen website uw bedrijf kan helpen meer geld te verdienen.

Een positieve eerste indruk

Een positieve eerste indruk is van groot belang voor elk bedrijf. Dit is het moment waarop een bezoeker voor het eerst contact maakt met uw merk en de indruk die zij krijgen, kan bepalend zijn voor hun beslissing om verder te gaan met uw bedrijf. 

Een professioneel ontworpen website zorgt voor een goede gebruiksvriendelijkheid, snelle laadtijd en een duidelijke boodschap. Dit kan leiden tot meer vertrouwen in uw bedrijf en een grotere kans op conversies. Bijvoorbeeld een webshop die overzichtelijk is, snel laadt, duidelijkheid geeft over betaling en verzending kan een grotere kans hebben op verkoop dan een webshop die dit niet heeft. 

Of een website voor een dienstverlener die duidelijkheid geeft over de dienstverlening en prijzen kan meer leads genereren dan een website die dit niet doet. Een positieve eerste indruk is dus essentieel om bezoekers te overtuigen om verder te gaan met uw bedrijf en kan uiteindelijk leiden tot een toename van inkomsten.

Leadgeneratie

Leadgeneratie is een belangrijk aspect van elk bedrijf. Het helpt bij het opbouwen van een database van potentiële klanten en kan uiteindelijk leiden tot een toename van inkomsten. Een goed ontworpen website kan helpen bij het genereren van leads door middel van duidelijke calls-to-action en contactformulieren. Deze kunnen bezoekers aanzetten tot actie en uw bedrijf helpen groeien. 

Bijvoorbeeld, een contactformulier op de homepage of een aanbieding voor een gratis consult of e-book kan helpen om leads te genereren voor een dienstverlener zoals een accountant of een marketeer.

 Een webshop kan bijvoorbeeld leads genereren door middel van een nieuwsbrief aanmelding of een account aanmaken optie. Door leads te genereren, kan een bedrijf gerichter communiceren met potentiële klanten en zo de kans op conversies verhogen. Leadgeneratie is dus een belangrijk onderdeel van een succesvolle website en kan helpen bij het groeien van een bedrijf.

Verbeterde zoekmachine ranking

Verbeterde zoekmachine helpt bij het verbeteren van de online zichtbaarheid en kan leiden tot meer verkeer en meer kansen op conversies. 

Een goed ontworpen website kan uw zoekmachine ranking verbeteren door middel van zoekmachine optimalisatie (SEO). SEO is het proces van het optimaliseren van de website en de inhoud ervan om zo hoog mogelijk te ranken in zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

Bijvoorbeeld, door het gebruik van relevante zoekwoorden, het optimaliseren van meta tags en het verkrijgen van backlinks van andere websites kan een website beter gevonden worden in zoekresultaten en zo meer verkeer genereren. Hierdoor kan een bedrijf meer bezoekers bereiken en zo de kans op conversies verhogen. Verbeterde zoekmachine ranking is dus een belangrijk aspect van een succesvolle website en kan helpen bij het groeien van een bedrijf.

E-commerce mogelijkheden

E-commerce mogelijkheden zijn van groot belang voor elk bedrijf dat producten of diensten aanbiedt. Het maakt het mogelijk om online te verkopen en kan leiden tot een toename van inkomsten. 

Een goed ontworpen website kan e-commerce mogelijkheden bieden door middel van een webshop of een online boekingssysteem. Dit maakt het gemakkelijk voor klanten om producten of diensten te kopen of te reserveren, zonder dat ze hiervoor de deur uit hoeven. 

Bijvoorbeeld, een webshop die duidelijkheid geeft over verzending, betaling en retouren kan een grotere kans hebben op verkoop. Of een online boekingssysteem voor een hotel of een afspraak voor een kapper kan een grotere efficiëntie bieden voor de klant en de onderneming. 

Door e-commerce mogelijkheden te bieden, kan een bedrijf zijn bereik vergroten en zo de kans op conversies verhogen. E-commerce mogelijkheden zijn dus een belangrijk aspect van een succesvolle website en kan helpen bij het groeien van een bedrijf.

Mobiele optimalisatie

Mobiele optimalisatie is van groot belang voor elk bedrijf, aangezien steeds meer mensen hun mobiele telefoons gebruiken om online te browsen. Het zorgt ervoor dat een website goed functioneert op mobiele apparaten en kan leiden tot meer verkeer en meer kansen op conversies. 

Een goed ontworpen website kan mobiele optimalisatie bieden door middel van responsive webdesign of een aparte mobiele website. Dit zorgt ervoor dat de website automatisch zich aanpast aan de grootte van het scherm waarop het wordt weergegeven, zonder dat de gebruiker hiervoor hoeft te scrollen of zoomen. 

Bijvoorbeeld, een webshop die mobiele gebruiksvriendelijk is, snel laadt en een duidelijk beeld geeft van de producten kan een grotere kans hebben op verkoop. Of een website voor een dienstverlener die op mobiele apparaten een snelle en gemakkelijke manier biedt om contact op te nemen kan meer leads genereren. 

Door mobiele optimalisatie toe te passen, kan een bedrijf zijn bereik vergroten en zo de kans op conversies verhogen. Mobiele optimalisatie is dus een belangrijk aspect van een succesvolle website en kan helpen bij het groeien van een bedrijf.

Meetbare resultaten

Meetbare resultaten zijn van groot belang voor elk bedrijf omdat het helpt bij het meten van de prestaties van een website en bijstellen van de strategie waar nodig. Door middel van web analytics tools zoals Google Analytics, kan een bedrijf inzicht krijgen in belangrijke gegevens zoals bezoekersaantallen, verkeersbronnen, bounce rates en conversies. Dit kan helpen bij het identificeren van gebieden waar verbetering nodig is en bij het stellen van doelen voor de toekomst. 

Bijvoorbeeld, een webshop die analyseert hoeveel bezoekers er op de site komen, hoeveel producten er verkocht worden en hoeveel bezoekers er afhaken op welke pagina’s kan hierdoor gerichter aanbiedingen doen en een grotere kans op verkoop hebben. Of een website voor een dienstverlener die analyseert hoeveel leads er via welke bron komen, hoeveel afspraken er gemaakt worden en hoeveel leads er afhaken op welke pagina’s kan hierdoor gerichter communiceren en een grotere kans op conversies hebben. Meetbare resultaten zijn dus een belangrijk aspect van een succesvolle website en kunnen helpen bij het groeien van een bedrijf.

Conclusie

Een goed ontworpen website kan een cruciale rol spelen in het verhogen van de inkomsten van uw bedrijf. Door middel van een positieve eerste indruk, leadgeneratie, verbeterde zoekmachine ranking, e-commerce mogelijkheden, mobiele optimalisatie en meetbare resultaten kan een website helpen bij het groeien van een bedrijf. Dit kan leiden tot meer verkeer, meer kansen op conversies en een groter bereik. Het is belangrijk om te investeren in een professioneel ontworpen website om zo de groei van uw bedrijf te verhogen.

Dit blog is geschreven door Projecthours.nl

Geschreven door Romy Goorman

Romy schrijft artikelen over allerlei onderwerpen binnen online marketing en SEO. Ze is onze projectmanager máár met haar kennis en ervaring in online marketing geeft ze hierin ook graag advies.

Bekijk ook onze andere artikelen.

yooker evido

Klantencase Evido

Storytelling op alle fronten Kevin is commercieel directeur van Evido, een innovatief filmproductiehuis uit Eindhoven. De focus ligt op storytelling...
vnu m477 010

Maak kennis met Eric

Mooi om de ondernemer in mezelf aan te spreken | Wat doe je als ondernemer zijn je in het bloed zit? Precies, dan start je je eigen bedrijf. Dat...
vnu m682 05

Wat is ChatGPT

De laatste jaren is het heel snel gegaan rondom kunstmatige intelligentie. ChatGPT, een zogeheten chatbot is een programma dat erg menselijk...
39968c22 156d 4541 9a77 9e67140f4903 1 1

De marketingtrends en strategieën voor 2023

Ieder jaar komen er weer nieuwe marketingtechnieken of strategieën die voor goede resultaten zorgen, zo ook in 2023. Natuurlijk wil jij meegaan in...
web development vector illustration 01 2

Wat is Lorem Ipsum?

Tijdens het gebruiken van software voor het schrijven of beheren van web inhoud ben je het wellicht al ooit tegengekomen, Lorem Ipsum.  ‘Lorem ipsum...
vnu m601 111 3

Is jou bedrijf klaar voor de digitale toekomst?

Is jouw bedrijf klaar voor de digitale toekomst? Wij bij Yooker helpen je graag! Je kunt tot het einde van dit jaar tot € 1000 subsidie krijgen op...
people 38 02

Marketing voor de zorg: ga aan de slag met onze tips & tricks

De zorg kan in allerlei opzichten nieuwe, verfrissende impulsen gebruiken. De afgelopen jaren is de sector veelal op een negatieve manier in het...
hd m209 010

Social media marketing: maak je strategie in 4 stappen

Social media is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Hoewel veel bedrijven social media lange tijd niet als prioriteit...

Bekijk al onze categorieën.

foto paars met telefoon
Webdevelopment

Lees meer $

foto roze met pijl
foto slotje blauw
Online Marketing

Lees meer $

yooker blog hoe start jij eigen blog website
Business

Lees meer $

yooker blog wat is e commerce
E-commerce

Lees meer $

yooker een sterk logo ontwerpen blog
Grafisch ontwerp

Lees meer $

yooker blog wat is webhosting
Hosting

Lees meer $