Hoe interactieve animatievideo’s jouw conversie kan verhogen?

door | 9 maart 2021 | Online marketing

yooker blog hoe interactieve animatievideos jouw conversie kan verhogen

Voordelen (interactieve) animatievideo

Interactieve animatievideo, inmiddels geen onbekend begrip meer onder een hoop Nederlandse bedrijven. Echter zijn voor veel bedrijven de meerwaarde hiervan nog niet duidelijk. In deze blog vertel ik je graag meer over de voordelen van interactieve animatie video’s.

Een geanimeerde video vereist geen acteurs, hierdoor scheelt dit een hoop kosten en is een animatievideo vaak relatief een stuk goedkoper dan een bedrijfsfilm met echte acteurs etc. Met de mogelijkheden die 2D en 3D animatievideo’s tegenwoordig bieden kan er toch een hele sterke bedrijfsidentiteit worden overgegeven. Hierdoor zal de bezoeker de desbetreffende animatiestijl sneller aan je bedrijf koppelen.

De combinatie van animatievideo en interactiviteit is in meerdere opzichten voordelig voor de gebruiker als voor het bedrijf die de interactieve animatievideo distribueert. Een aantal van deze voordelen worden hieronder toegelicht.

Meetbaarheid

Bij een ‘normale’ animatievideo kun je vaak alleen inzien hoe lang de video bekeken is, dit geeft dan inzicht over hoe de video presteert. Interactieve video geeft echter een stuk meer inzichten. Zo kun je zien hoelang de video is bekeken, op welke knoppen er geklikt is en hoe vaak er op een bepaalde knop is geklikt. Ook wordt er bijgehouden hoe vaak een bepaalde keuze wordt gemaakt. Op basis hiervan kunnen segmenten ontstaan die erg interessant kunnen zijn voor de verdere marketingplannen.

Targeting

Door de specifieke inzichten kan je vervolgens een stuk gerichter te werk gaan. Zo kun je op basis van deze inzichten je marketing aanpassen aangezien je dus ziet waar de aandacht naar uitgaat. Online marketing is erg data gedreven. Hoe meer data je hebt, des te beter je inzicht hebt van jouw ideale klant.

Langere kijktijd en meer engagement

Gemiddeld wordt een video al een stuk langer bekeken dan een lap tekst, bij interactieve video ligt dat nog hoger. Door de interactie met de kijker blijft een kijker gemiddeld drie keer zo lang hangen. Ook is een interactie een Touch point waardoor de kijker dus zelf actie moet ondernemen, hierdoor blijft informatie langer hangen in het brein van de kijker.

Relevantie

Een boodschap kun je honderden keren herhalen maar als deze niet relevant is voor de desbetreffende kijker zal de boodschap ook niet overkomen. Met interactieve video’s kiest de kijker alleen de content die hij of zij graag wil zien. Hierdoor wordt de kijker nog specifieker geïnformeerd en zal de conversie hoger zijn dan bij een algemene video omdat de kijker als het ware een trechter doorgaat. De irrelevante informatie voor de kijker wordt dus niet bekeken en zal dus minder snel zorgen voor aandacht verlies.

Betere conversie

Bij een interactieve video word je getriggerd om een keuze te maken waardoor je automatisch geneigd bent langer te blijven kijken. Vaak worden (interactieve) animatievideo’s ingezet om te informeren, leads te vergaren of conversies te realiseren. Doordat er in een interactieve video invulvelden of andere actieknoppen kunnen worden toegevoegd wordt de stap nog kleiner gemaakt om informatie in te vullen. Hierdoor zal het conversiepercentage van de interactieve video zelf zo hoog mogelijk zijn.

Facts:

  • 66% van de marketeers vinden meer engagement het grootste voordeel van interactieve video’s. Deze worden tot wel drie keer langer bekeken.
  • 70% van de kijker kijkt een interactieve video meerdere keren.
  • 15% conversie behalen met een interactieve video is haalbaar en gebruikelijk.
  • 96% van de marketeers vindt segmentatie één van de waardevollere manieren van het verbeteren van conversies.
  • 87% van de gebruikers van interactieve video beoordeeld deze met een 8 of hoger.

Waar een interactieve video het best tot zijn recht komt:

E-learning & instructies

Door het gebruik van interactieve video in je e-learning/instructie module worden praktijk en theorie samengebracht. Door de combinatie van theorie en praktijk situaties is interactieve video een unieke manier van kennisoverdracht.

Veiligheid video’s

Het instrueren van (nieuwe) werknemers via interactieve video’s combineert het overdragen van informatie met het maken van praktische opdrachten. Door deze combinatie wordt een hoop tijd bespaart omdat de werknemers zelfstandig klaar kunnen worden gestoomd.

Merkactivatie

Online marketing is data gedreven, door zoveel mogelijk informatie van je klant te vergaren kun je deze in bepaalde segmenten plaatsen. Doordat met interactieve video iedere klik in de video wordt bijgehouden wordt interactieve video een onderdeel van je algehele customer journey.

Recruitment/werving & selectie

Met interactieve video’s wordt het uitzoeken van de juiste kandidaten een stuk makkelijker gemaakt. Door de invulvelden en keuzeknoppen wordt al snel duidelijk wie wel en wie niet geschikt is voor een bepaalde functie voordat diegene überhaupt op gesprek komen.

Product/dienst informatie

Het duidelijk weergeven van een dienst of product kan lastig zijn, een animatievideo kan hiervoor de ideale manier zijn. Op een laagdrempelige manier je product of dienst toelichten op basis van beeld en een voice-over, visueler kan het bijna niet. Op deze manier zorg je voor zo min mogelijk vragen bij de kijker zodat hij of zij eerder over zal gaan tot actie!

Interactieve video is een ideale tool voor marketing automation in combinatie met andere (advertentie) platformen. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt en kan voor iedere organisatie iets bijdragen.

Waar zou interactieve video in jouw organisatie het best tot zijn recht komen?

Deze blog is mogelijk gemaakt door Marketingbulls

Geschreven door Eric Wils

Samen kijken naar de beste digitale oplossing voor jouw organisatie, dat is het motto van onze auteur Eric Wils. Met de passie en ervaring op online gebied deelt hij graag zijn kennis over diverse uiteenlopende onderwerpen.

Bekijk ook onze andere artikelen.

web development vector illustration 01 2

Wat is Lorem Ipsum?

Tijdens het gebruiken van software voor het schrijven of beheren van web inhoud ben je het wellicht al ooit tegengekomen, Lorem Ipsum.  ‘Lorem ipsum...
vnu m601 111 3

Is jou bedrijf klaar voor de digitale toekomst?

Is jouw bedrijf klaar voor de digitale toekomst? Wij bij Yooker helpen je graag! Je kunt tot het einde van dit jaar tot € 1000 subsidie krijgen op...
people 38 02

Marketing voor de zorg: ga aan de slag met onze tips & tricks

De zorg kan in allerlei opzichten nieuwe, verfrissende impulsen gebruiken. De afgelopen jaren is de sector veelal op een negatieve manier in het...
hd m209 010

Social media marketing: maak je strategie in 4 stappen

Social media is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Hoewel veel bedrijven social media lange tijd niet als prioriteit...
blog marketing

De beste online marketing tools & software in 2022

Binnen de online marketing zijn er veel verschillende vakgebieden. Denk aan bijvoorbeeld SEO, SEA,Facebook Ads en conversieoptimalisatie. Voor al...
tips om je website te optimaliseren in 2022

Optimalisatie tips voor jouw website of webshop in 2022.

Wanneer je een website/webshop hebt moet je deze natuurlijk ook blijven onderhouden. Vaak wordt het onderhoud qua updates en monitoring uitgevoerd...
yooker blog gastbloggers gezocht

Gastblogger(s) gezocht!

Klim jij graag in de pen om te schrijven over jouw expertise? Beschik jij over kennis van internet en/of web marketing? Lees dan snel verder!
afbeelding

Wat is een zoekwoorden onderzoek? Met handige tips!

Wanneer je gaat starten met zoekmachine-optimalisatie is het belangrijk om eerst te bepalen wat je gaat optimaliseren en waarom. Het is daarom...

Bekijk al onze categorieën.

foto paars met telefoon
Webdevelopment

Lees meer $

foto roze met pijl
foto slotje blauw
Online Marketing

Lees meer $

yooker blog hoe start jij eigen blog website
Business

Lees meer $

yooker blog wat is e commerce
E-commerce

Lees meer $

yooker een sterk logo ontwerpen blog
Grafisch ontwerp

Lees meer $

yooker blog wat is webhosting
Hosting

Lees meer $