Wie is de klant?

DSG is een van de marktleiders in duurzame energieoplossingen voor de grootzakelijke markt. Door de effectieve organisatie bieden zei de hoogste dakhuur van Nederland. DSG realiseert dak- en grondgebonden PV-projecten door heel Nederland. Deze projecten voldoen aan de laatste eisen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid.

Dit project in het kort.

N

Zelf te beheren projecten & vacature module

N

Calculator om dakhuur te berekenen

N

Animatie op de homepage

N

Snelheid optimalisatie

N

Moderne & overzichtelijke website

Yooker Website Dashboard Blog

Het proces.

Het bedrijf bestaat al even maar had voorheen een andere bedrijfsnaam. Om de nieuwe naam goed naar buiten te brengen was natuurlijk ook een nieuwe website nodig. We zijn allereerst gestart met een brainstormsessie om alle ideeën uit te werken. Vanuit daar zijn we een webdesign gaan ontwerpen en aan de slag gegaan met de technische ontwikkeling, het project is vlot verlopen. Momenteel houden we ons nog bezig met de SEO en een Google Ads campagne.

Webdesign

Teksten schrijven + contentcreatie

Technische ontwikkeling website

Testing & responsive

w

Oplevering van de website

De uitdaging.

Voor dit project was er een duidelijke deadline en deze moest natuurlijk behaald gaan worden zodat de klant met zijn nieuwe naam naar buiten kon treden. Na de brainstormsessie is de tekstschrijver aan de slag gegaan met de website teksten en het interviewen van een aantal klanten en is onze designer gestart met het webdesign. Gelukkig kwamen er vlot een akkoord op het design en konden we aansluitend verder met de ontwikkeling. Tijdens de ontwikkeling zijn er ook 2 animaties gemaakt, eentje voor op de homepage en een die gebruikt wordt in de Ads campagne. Tijdens een tussentijdse oplevering is de gehele website doorlopen met de klant en aansluitend hebben we nog de laatste feedback verwerkt. Vlot zijn we weer door gegaan met alles te testen en de website juist te maken op responsive design. Met het schrijven van de teksten is er rekening gehouden met SEO en de website is geoptimaliseerd op snelheid.

Yooker Website Dashboard Blog

De aanpak.

Brainstormsessie & ontwerpen van het webdesign
Allereerst zijn we samen met de klant gaan kijken naar wat er uitgedragen moest gaan worden. Hoe gaan we de doelgroep aanspreken en wat is belangrijk in het design? Zo zijn we vlot tot een passend webdesign gekomen.
Technische ontwikkeling
Na een goedkeuring van het ontwerp zijn we doorgegaan met de technische ontwikkeling. Een aantal pagina's zijn zelf te beheren voor de klant, zo kunnen zei gemakkelijk projecten toevoegen en vacatures online plaatsen. We hebben ervoor gezorgd dat de website lekker snel is en gemakkelijk in gebruik.
Feedback verweken en responsive maken website
De klant heeft vanuit ons de mogelijkheid gekregen om feedback door te geven middels ons online feedbacksysteem. Aansluitend zijn we dit gaan verwerken zodat de website helemaal naar wens is. Natuurlijk hebben we voor de oplevering alles zorgvuldig getest en het alle pagina's goed responsive gemaakt voor diverse mobiele apparaten.
Advertentie campagne & SEO
Tijdens de ontwikkeling hebben we rekening gehouden met de technische SEO, zo is alles juist geoptimaliseerd. Ook hebben we de pagina's voorzien van een goede META data en gaan we nog aan de slag met een aantal landingspagina's. Ook zijn we gestart met een Google Ad campagne, hiervoor is ook een speciale animatie ontworpen.
Yooker Website Dashboard Blog

Het resultaat.

Doordat we direct starten met een animatie op de homepage trekt dit meteen de aandacht. De website is modern, snel in gebruik en het allerbelangrijkste natuurlijk is dat de klant erg tevreden is. Een geslaagde case dus!