Allplay

Het proces.

Het bedrijf Allplay bestaat al een tijdje. Voorheen hadden ze 3 verschillende websites/webshops waarin hun de categorieën van de diverse artikelen uitgesplitst hadden. Om dit makkelijker en overzichtelijker te maken zijn wij aan de slag gegaan met het ontwerpen en ontwikkelen van een nieuwe webshop waarin we alle 3 de oude shops konden samenvoegen. Door de duidelijke navigatie vind je makkelijk de weg op de site en vind je makkelijk het product waar je naar opzoek bent.
N

3 sites samengevoegd in één

N

Webshop gecombineerd in website

N

Genoeg product filteringsopties

reijnders accountants in header

De uitdaging.

De uitdaging lag bij het samenvoegen van de 3 lopende webshops, doordat deze al langere tijd bestonden was er natuurlijk ook een goede SEO score opgebouwd. We zijn zorgvuldig alles gaan samenvoegen van de verschillende shops en door het maken van overzichtelijke categorieën, productpagina’s en een goedwerkend filtersysteem hebben we alles mooi onder 1 goedwerkende webshop kunnen brengen. Daarbij hebben wij tijdens de SEO migratie ervoor gezorgd dat we de oude online zichtbaarheid van de 3 webshops hebben gemigreerd naar 1 nieuwe webshop. De online vindbaarheid is gestegen hierdoor zoals je kunt zien in de afbeelding sinds de notitie onderin wat natuurlijk een positief resultaat is voor ons en de klant.

Dit hebben we gedaan door eerst met de klant samen te zitten voor een brainstormsessie, hierdoor weten wij meteen wat de klant wil en wat zijn behoeftes zijn hier kunnen we dan makkelijk op inspelen en beginnen met het ontwerpen van de nieuwe site. Na de brainstormsessie zijn we aan de slag gegaan met het design. Hierin houden we rekening met de huisstijl en de wensen van de klant. De klant krijgt vanuit ons altijd de mogelijkheid om feedback te geven, dit verwerken we dan aansluitend en zo komen we tot een definitief design. We zijn aan de slag gegaan om het design om te bouwen in een functionerende webshop ook hebben we hierin drie webshops samengevoegd. Wanneer alles deskundig in orde is gemaakt en gecheckt nodigen we de klant uit op ons kantoor om alles door te nemen. Tijdens deze oplevering hebben we de werking van de nieuwe webshop uitgelegd aan Allplay en de huidige SEO resultaten gedeeld.

Het resultaat is een multifunctionele webshop met een goed filtersysteem waarin je al jouw producten voor rond het huis online gemakkelijk kunt bestellen. Het design is simpel, strak en overzichtelijk.

Wie is de klant?

Allplay is al 20 jaar een begrip in hun regio. Ze verkopen zwembaden en trampolines in alle vormen en maten. Ook voor de accessoires en het onderhoud van je zwembad en of trampoline kun je bij Allplay terecht. Ze werken met hoogwaardige kwaliteitsproducten en kunnen voor elk budget een passend advies bieden.