Wie is de klant?

Table by Mesa maakt en ontwerpt tafels, bureaus en stoelen op maat met unieke designs. Doordat het een nieuw startent bedrijf betreft kwam de klant met de vraag naar een logo, huisstijl en webshop. Daarbij had Table by mesa de vraag naar een online configurator op de webshop waarmee klanten zelf tafels kunnen ontwerpen/samenstellen.

Dit project in het kort.

N

Unieke configurator voor zelf je eigen tafel samen te stellen

N

Modern logo

N

Eenvoudig te beheren door het bedrijf

N

Nieuwe huisstijl met een eigen huisstijlboek

N

Maatwerk webshop

Yooker Website Dashboard Blog

Het proces.

Wij zijn begonnen met wat brainstormsessies omtrent het logo. Vanuit hier hebben wij verschillende ontwerpen gemaakt en met de feedback zijn we tot een uiteindelijk ontwerp gekomen. Vanuit dit ontwerp zijn we verder aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een eigen huisstijl, deze huisstijl hebben we in een handboek gemaakt zodat de klant alle informatie, verschillende kleuren logo’s, printjes en dergelijke in 1 overzichtelijk bestand heeft. Wij hebben de hele huisstijl doorgevoerd in het ontwerp van de webshop en zijn gestart met de bouw van de maatwerk webshop. In dit proces hebben we een maatwerk calculator gebouwd zodat klanten zelf op maat een tafel kunnen samenstellen.

Samen brainstormen

Ontwerpfase

Ontwikkeling maatwerkfuncties

Ontwikkeling configurator

w

Oplevering huisstijl, logo en webshop

De uitdaging.

De uitdaging was om ervoor te zorgen dat het nieuwe bedrijf een goede online start zou krijgen. Hiervoor zijn we een merk gaan creëren met een herkenbaar design in het logo, de huisstijl en de webshop dat overal doorgevoerd kan worden. Ook was het zeer belangrijk dat de maatwerk configurator genoeg opties zou hebben zodat klanten gemakkelijk een tafel kunnen samenstellen.

Yooker Website Dashboard Blog

De aanpak.

Nadat het logo was ontworpen zijn we aan de slag gegaan met het huisstijlboek. Hierdoor konden we dit ontwerp doorvoeren in de webshop waardoor het een mooie uitstraling heeft. Na de oplevering van het huisstijlboek zijn we dus van start gegaan met het ontwerpen van het webdesign. De klant had een duidelijke visie waardoor we snel tot een akkoord konden komen in het webdesign. Hierna zijn we direct aan de slag gegaan met het realiseren van de maatwerk webshop en de configurator. Alles in de webshop is eenvoudig te beheren doordat we gebruik hebben gemaakt van goede koppelingen. De klant heeft bij oplevering een korte training gevolgd voor het gebruik van de webshop. Nu kan de klant gemakkelijk zijn webshop beheren.

Ontwerpfase
We maakten een ontwerp van het logo, de huisstijl en de webshop. Alles wordt uniek en op maat ontworpen voor de klant. In het huisstijlhandboek bepalen we de totale huisstijl, denk hierbij aan lettertypes en kleuren. Het design voor de webshop hebben we ontworpen in Photoshop.
Technische fase
Vervolgens gingen we aan de slag met het ontwikkelen van alle technische elementen en systemen. We hebben de webshop ontwikkeld en deze gekoppeld aan diverse CRM- en betaalsystemen. Hierdoor heeft de klant bij oplevering bijna geen omkijken naar het beheer van de webshop.
Configuratorfase
Voor deze webshop moest een op maat gemaakte configurator ontwikkeld worden. Hierbij moesten we rekening houden met de stappen die de klant kan doorlopen om zo tot een eigen tafel ontwerp te komen. We hebben alle stappen meegenomen in de ontwikkeling en ervoor gezorgd dat wanneer je deze doorloopt je tot een eigen samengestelde tafel komt.
Trainingsfase
Na het opleveren hebben we ervoor gezorgd dat Table by Mesa alle ins en outs wist over hoe ze hun eigen webshop kunnen beheren. Ook hebben we alle automatiseringen in de koppelingen uitgelegd zodat dit veel tijd gaat besparen. We hebben nog extra uitleg gegeven over het huisstijlhandboek en hoe deze in de toekomst overal op toe te passen is.
Yooker Website Dashboard Blog

Het resultaat.

Het resultaat van dit proces is een tevreden klant en een goed functionerende webshop.
Wij zijn erg blij dat de klant zeer te spreken is over onze aanpak van het project en natuurlijk de uitkomst hiervan!