Wie is de klant?

Sinds 1999 ontwerpt, fabriceert en plaats de firma Hermans Blokhuizen de mooiste Tiny Houses, Recreatiewoningen, trekkershutten, home-offices, mantelzorgwoningen en Volkstuinhuisjes met als doelstelling: “Een houten blokhuis voor iedereen”. Sinds 1 januari 2021 hebben Esmee en Olivier het bedrijf overgenomen, zodat het familiebedrijf blijft bestaan.

Dit project in het kort.

N

Modern & Herkenbaar logo

N

Zelf te beheren project module

N

Zeer snelle laadtijd

N

Lokale SEO strategie

N

Informatieve website

Yooker Website Dashboard Blog

Het proces.

Om na de overname van Esmee en Olivier het bedrijf een nieuwe look and feel te geven zijn wij met ons team hard aan de slag gegaan! We hebben een nieuw logo en nieuwe website ontwikkeld. Voordat we zijn gestart hebben we een brainstormsessie gehad om het doel en de uitstraling van het logo en de website te bepalen. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor Hermans Blokhuizen, daarom hebben wij dit thema doorgetrokken in het logo en het ontwerp van de website. De website is overzichtelijk en modern en het past bij het thema duurzaamheid.

Van concept tot realisatie in 5 stappen

Brainstormsessies

Ontwerp logo

Ontwerp webdesign

Maatwerk website ontwikkelen

w

Lokale SEO-strategie opzetten

De uitdaging.

Via de nieuwe moderne website is het gemakkelijk voor bezoekers om duidelijk verschillende informatie te vinden over de mogelijkheden die Hermans Blokhuizen aanbiedt, de knop om contact op te nemen is uitgelicht zodat deze voor de bezoekers goed opvalt. We hebben het logo gemoderniseerd en de stijl hiervan terug laten komen in de gehele website. Ook hebben wij een goede lokale SEO-strategie opgezet en blijven we hiermee aan de slag gaan om deze landelijk uit te rollen. De klant kan zelf kleine aanpassingen doen in de website en nieuwe projecten toevoegen.

Yooker Website Dashboard Blog

De aanpak.

Om te beginnen zijn we gestart met een brainstormsessie. Hierin hebben we bepaald wat Hermans Blokhuizen wil uitdragen zodat we dit concept goed vorm konden geven in het logo en het webdesign. Vanuit daar hebben we een passend logo ontworpen en de stijl hiervan doorgetrokken in een webdesign.

Brainstormsessie
Samen met de klant wordt er gekeken naar de doelstellingen, wat willen ze uitdragen, en welke aspecten moet mijn nieuwe website/logo hebben. Door dit duidelijk te bepalen kunnen we een goed logo- en webdesign ontwikkelen.
Logo ontwerpen
Met het thema duurzaamheid in onze gedachten hebben we het logo ontworpen met natuurlijk kleuren. We hebben ervoor gekozen om het logo modern, strak en duidelijk te maken. Daardoor is er gekozen voor de naam met daarachter de kenmerkende groene kleur en hierbij een modern blokhuis wat tevens de letter H vormt. Alles is samengevoegd tot 1 herkenbaar geheel.
Ontwerpen webdesign
Het is van belang om herkenbaarheid te creëren met je merk. Daarom hebben we ervoor gekozen om de groentint vanuit het logo door te trekken in het hele webdesign. Ook moest het bedrijf door de opvolging van de nieuwe eigenaren een modernere uitstraling krijgen. In het design is veel gebruik gemaakt van ronde vormen en korte duidelijke teksten met opvallende CTA knoppen.
Technische ontwikkeling & SEO
Nu is het tijd om het design om te zetten in een goed werkende website. Onze klant is meegenomen in het gehele ontwikkelingsproces. Tijdens de ontwikkeling zorgen we ervoor dat de website geoptimaliseerd is voor SEO zodat deze goed online gevonden kan worden. We hebben onderzoek gedaan naar de zoekwoorden en zijn aan de slag gegaan met een lokale SEO strategie die duurzaam verder uitgerold kan worden.
Yooker Website Dashboard Blog

Het resultaat.

Het nieuwe logo en de website straalt ‘duurzaamheid’ uit waar het bedrijf voor staat. De website is overzichtelijk en via de goede lokale SEO-strategie is ervoor gezorgd dat de website goed gevonden wordt. De klant is zeer tevreden en natuurlijk zijn wij ook trots op dit nieuwe online pareltje!