Wie is de klant?

Duramotion is groot geworden als producent van A-kwaliteit aardingskabel en connectoren – en hierdoor gespecialiseerd in de grootschalige distributie van installatiematerialen. Daarnaast hebben ze ook een zeer compleet solar assortiment, waaruit zei dagelijks totaalleveringen bezorgen aan hun klanten. Hiervoor is het natuurlijk van belang een goed werkende website en webshop te hebben, dit hebben wij voor Duramotion gerealiseerd.

Dit project in het kort.

N

Duidelijke navigatie

N

Gekoppeld met B2B webshop

N

Gekoppeld met eigen klantenportal

N

SEO geoptimaliseerd

N

Zeer goede pagespeed

Yooker Website Dashboard Blog

Het proces.

De vraag lag voor een website die gekoppeld zit aan een B2B webshop met een bijhorende klantenportal. We zijn eerst aan de slag gegaan met het ontwerpen van een goed webdesign. De klant had een eigen huisstijl die ze erg belangrijk vonden om uit te dragen in het design dus dit hebben we gedaan door de lettertypes, kleuren en stijlen door te trekken in het ontwerp voor de website en webshop. Hierna zijn we aan de slag gegaan met het ontwikkelen van de website. Intussen hebben we ook hard gewerkt aan de ontwikkeling van de B2B webshop zodat dezen gelijk opgeleverd konden worden. Ook hebben we verschillende koppelingen in orde gemaakt met o.a. CRM en betaalsystemen. In de website en webshop hebben we ook een klantenportal gebouwd waarin klanten zelf de bestelstatus en meer info kunnen inzien. We hebben dus alle verschillende elementen gelijk ontwikkeld en ervoor gezorgd dat deze goed met elkaar gekoppeld zijn en werken.

Ontwerpfsae

Ontwikkelingsfase Website

Ontwikkelingsfase Webshop

Ontwikkelingsfase klantenportal

w

Optimalisatie & opleveringsfase

De uitdaging.

Doordat deze case uit meerdere losse elementen bestond was het een uitdaging om ervoor te zorgen dat alles gelijk zou lopen, zowel website, webshop en het klantenportal. Ook moest alles goed aan elkaar gekoppeld zijn zodat bestellingen uit de webshop ingezien konden worden in het portal en klanten dus ook weer via de website in het portal in kunnen loggen.

Yooker Website Dashboard Blog

De aanpak.

Wij zijn gestart met de ontwerpen waarin we de huisstijl van de klant uitdragen. Nadat er een design was bepaald zijn we aan de slag gegaan met de technische ontwikkeling van de website, webshop en het klantenportal. Tijdens de ontwikkeling hebben we ervoor gezorgd dat alle koppelingen goed staan en het proces is zo vlot verlopen.

Ontwerpfase
De klant had al een logo en huisstijl, het was belangrijk dat wij deze goed gingen uitdragen in het webdesign. Hiervoor hebben we verschillende ontwerpen gemaakt in Photoshop en hebben we de klant hieruit een keuze laten maken welke het beste voor hem aansloot. Met het design hebben we rekening gehouden dat er een duidelijke navigatie zit in het menu zodat klanten/gasten gemakkelijk in kunnen loggen en bestellingen kunnen plaatsen.
Ontwikkeling Website
Ontwikkeling Webshop
Omwikkeling Klantenportal
Yooker Website Dashboard Blog

Het resultaat.

Duramotion heeft nu alles in 1 met de website, webshop en het klantenportal. Klanten kunnen gemakkelijk inloggen en alle gegevens inzien. Door onze snelheidsoptimalisatie hebben we ervoor gezorgd dat deze een super score heeft. De pagespeed is belangrijk voor de SEO en daarom besteden wij bij Yooker hier altijd goed aandacht aan.