Wat is Google AdWords?

Geplaatst op 18 april 2019 door Eric Wils

yooker-blog-wat-is-google-adwords

Google AdWords is het advertentie programma van Google waarmee bedrijven online reclame kunnen maken via zoek advertenties, grafische display advertenties, YouTube video advertenties en in-app mobile advertenties. Wanneer potentiële klanten zoeken naar een product of dienst via Google kun je via een Google Ads advertentie ervoor zorgen dat je snel gevonden wordt.

Bij Google Ads betaal je per klik, dit betekend dus dat je pas betaald wanneer je advertentie werkt. Je betaalt een bedrag wanneer iemand op de advertentie link klikt of belt naar het nummer dat bij de advertentie gegeven staat. Je kunt hierbij een maximum bedrag instellen per klik en per dag. Wanneer je een zoekwoord instelt dat meerdere bedrijven hebben wordt door het bedrag dat je per klik hebt, bepaald hoe hoog je komt te staan tussen de geadverteerde advertenties.

Als adverteerder kun je zelf je zoekwoorden uitkiezen maar er zijn ook nog 2 andere doelen waarmee je als adverteerder je advertentie nog specifieker kunt aanbieden. Namelijk via regionale doelgerichtheid en aangepaste doelgerichtheid.

Via regionale doelgerichtheid is het mogelijk om ervoor te zorgen dat alleen personen in een door jou geselecteerde regio de advertentie te zien krijgen. Dit gebeurd door het analyseren van de zoekopdracht door een plaats erbij toe te voegen of aan de hand van het IP-adres. Via aangepaste doelgerichtheid bepaald de adverteerder zelf een straal om de locatie van je onderneming waarin de advertentie gezien moet worden.

Wanneer je wilt werken met Google Ads is het erg belangrijk dat je zorgvuldig een advertentie op zet. Het is natuurlijk de bedoeling dat een advertentie er aantrekkelijk uit ziet. Via Google Ads kun je een hoop instellingen doen om het de advertentie zo doelgericht mogelijk te maken. Voor eventuele vragen over dit onderwerp of hulp bij het maken van een advertentie kunt u gerust contact met ons opnemen.

Written by Eric Wils

Eric Wils is een van de blogschrijvers van Yooker. Met zijn passie voor webdesign en kennis over webdevelopment en website optimalisatie wil hij graag informatie delen met andere. Gastschrijver worden? Neem dan even contact op met Yooker.

Bekijk deze gerelateerde berichten

Microsoft Office 365 vs. Google G-Suite

Microsoft Office 365 vs. Google G-Suite

Probeer je te beslissen welke keuze dat je gaat maken en twijfel je tussen G-Suite of Office 365? Wees gerust, je bent niet de enige! Iedere ondernemer gebruikt tegenwoordig wel eens één van de vele online productiviteitstools van G-Suite of Office...

Lees meer
Wat is Google Analytics?

Wat is Google Analytics?

En waarvoor wordt Google Analytics gebruikt? Google Analytics is een dienst van Google waarmee je vrijwel alle activiteiten naar, op en van je website kunt meten en inzichtelijk maken. De informatie word overzichtelijk vastgelegd. Het geeft een...

Lees meer

Meer uit categorieën

Loading...